Gyakori kérdések

Milyen esetekben ajánlott fogyasztani a búzafűlevet?

 • Betegségek megelőzése
 • Vérképzés elősegítése
 • Oxigénellátás javítása
 • Méregtelenítés
 • Fáradtság, fáradékonyság
 • Általános immunrendszer erősítés
 • Emésztési zavarok, más gyomor problémák
 • Ha nem jön a “gólya”
 • Ha potencia problémák vannak (férfiaknál)
 • Testsúly zavarok
 • Lúgosítás
 • Csípésre, sebre külsőleg
 • Nyílt sebre, fekélyre külsőleg
 • Daganatos betegségek esetén
 • Kemoterápiás és egyéb (sugár, gyógyszeres stb.) kezelés előtt, alatt és után

 

Kiskmamák és áldott állapotban lévők használhatják-e a búzafűlét?

Igen. A “babaprojekt” megkezdése előtt érdemes már elkezdeni használni, úgy a leendő apának mint az anyának. A várandósság alatt is ajánlott a használata, mivel sok más jótékony hatása mellett a búzafűlében van a legtöbb természetes folsav. Nagyon jót tesz a magzatnak és a kismamának is. Segít a magzat megfelelő fejlődésben, illetve a kismamának segít, hogy jó egészségben, erőnlétben teljen a kihordás. Szülés után, szoptatás alatt is ajánlott folytatni, mivel nagyon jó minőségű teje lesz az anyukának, az anyának fenntartható az egészséges állapota, így a baba is egészségben, és minden tápanyaggal telítve tud növekedni., erős immunrendszerrel. Mindez mellékhatások nélkül.

A búzafűleves masszászolaj pedig segít a striák kialakulásának megakadályozásában, vagy ha már kialakultak akkor a használatával nagyon szépen el lehet halványítani, sok esetben el is lehet tüntetni azokat.

A búzafűlé gyógyszer, vagy táplálékkiegészítő? Gyógyszeres kezelés vagy egyéb kezelés esetén szedhető-e?

A búzafűlé nem gyógyszer, nem táplálékkiegészítő. A búzafűlé élelem, vagy ahogy Szent Hildegard mondta a 12. században: a búza maga az élet. Használható bármilyen táplálékkiegészítő, gyógyszer, vagy étrend mellett, vagy akár kemoterápiás, sugár kezelés mellett is. Sőt kifejezetten ajánlott a kezeléssel párhuzamosan fogyasztani. A nyugat európai kórházakban (főleg Svájcban) már kifejezetten ajánlják a kezelések mellé a búzafűlé fogyasztását. Örülünk annak, hogy az elmúlt egy évben már itthon, Székelyföldön is többen keresnek meg minket azért mert az orvosuk ajnálotta, hogy használjanak búzafűlevet a kezelés kiegészítéseként.

Ahogy Antal Vali mondaná találóan: “kiegészítő táplálék”.

Kisgyermekek fogaszthatják? Mennyi ideig kell/lehet fogyasztani?

Fogyasztása bárkinek ajánlott, kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül. Lehet kúraszerűen (minimum 3 hónap), de lehet folyamatosan is fogyasztani. 3 éves kor fölött folyamatosan szedhető (természetesen kisebb adagokban), de indokolt esetben kúra szerűen akár csecsemő kortól szedhető már. Egészségmegőrzés, állapotfenntartás céljából elég ha napi 1 adagot fogyasztunk. Amennyiben gyógyulni szeretnénk, vagy komolyabb szellemi, fizikai terhelésnek vagyunk kitéve akkor napi 2 adagra vagy akár 3-4 adagra is növelhető a napi bevitel (a betegség nagyságától, vagy a terhelés nagyságától függően).

Mi a különbség a fagyasztott-, és a liofilizált (fagyasztva szárított) búzafűlé között?

Nincs különbség a fagyasztott és fagyasztva szárított, kapszulázott búzafűlé között. Ugyanazok a hatóanyagok (enzimek, vitaminok, ásványianyagok, klorofill) vannak bennük. Csak a szállíthatóságban, tárolhatóságban és árban különbözik a 2 fajta búzafűlé.

Mi az a liofilizálás?

A liofilizálás, más néven liofilezés vagy fagyasztva szárítás egy víztelenítési eljárás, amely gyógyszerek, élelmiszerek hosszú idejű eltarthatóságát tudja biztosítani. Ezzel a módszerrel őrizhető meg leginkább a hőre érzékeny anyagok biológiai aktivitása, miközben visszaoldhatósági tulajdonságaik optimálisak maradnak.

Liofilizált búzafűlé esetén hogyan és milyen adagokban ajánlott fogyasztani?

A javasolt adag kezdetben napi 1 kapszula, 4 nap után lehet növelni szükség esetén napi 2, 3, vagy akár 4 kapszulára (komolyabb betegség esetén akár napi 6 kapszulára is). Reggel éhgyomorra kell bevenni kevés folyadékkal, azt követően legalább 15-20 percig nem szabad enni-inni. A megfelelő hatás elérése céljából ajánlott minimum 3 hónapig fogyasztani, de akár folyamatosan is fogyasztható. A fogyasztás bármikor abbahagyható. A búzafűlének ismert mellékhatásai nincsenek.