Részletesen a búzafűléről

 

Búzafű – Az örök fiatalság elérhető forrása

Nem ígérem, hogy a búzafű halhatatlanságot ad, ám egyre elevenebbnek érzed majd magad tőle, mert a vér tisztításával és az elhasználódó sejtek fiatalításával csökkenti az öregedés folyamatát.” – Ann Wigmore

 

A búzafűlé

A búzafűlé jelenleg a világ egyik legnépszerűbb új egészséges táplálkozás-kiegészítőjévé válik. Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind – kultúrában és az Esszénus közösségekben. A modern időkben az Egyesült Államokban, több mint harminc éve Ann Wigmore használta, a már világhírű Hippokratész Health Institute megalapítója.

Liofilizált búzafűlé rendelése ide kattintva: Búzafűlérendelés

A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs!

A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Mindenkire egy kicsit másképp hat. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből.

A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

A búzafű egyszerre méregtelenít és – a táplálkozási hiányosságok pótlásával – növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.

Hatóanyagai: A búzafű lé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.

Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy “tökéletes étel”. 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.

Erőteljesen lúgosító hatású, kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani. Az aminosavak külső bevitele azért fontos, mert hiányuk esetén allergiás reakciók jelentkezhetnek, romlik az emésztés, gyengülhet az immunrendszer, idő előtti öregedés következhet be. Enzimtartalma szinte egyedülálló, rendkívül sok benne a zsírbontó lipáz, a fehérje– és keményítőemésztést segítő proteáz, illetve amiláz, a szívizomszöveteket karbantartó transzhidrogenáz, valamint a sejtek öregedését lassító, szervezetünket a sugárzástól védő, gyulladáscsökkentő szuperoxid – dismutáz (SOD) enzim.

A búzafű magas enzim tartalma miatt erősen tisztító hatású, ezáltal elfogyasztása után azonnal reakcióba lép a szervezetünkben lévő mérgekkel és nyákosító anyagokkal. Először lehet, hogy émelygést fogunk érezni, amely azt mutatja, hogy a méregtelenítés beindult a testünkben. Előfordulhat erős hasmenés, fokozottabb izzadás, illetve aluszékonyság is, melyek mind feltétlen jelei a szervezet tisztulásának. Lehetőség szerint a búzafű fogyasztását követően egy órán belül ne együnk szilárd ételt. A méregtelenítés elősegítésére azonban igyunk nagyobb mennyiségű tiszta vizet, vagy kombucha fröccsöt. Magas klorofill tartalma segít a vérszegénységen, javítja a vérkeringést, valamint a sejtek és a szövetek oxigénellátását.

A klorofill kölcsönzi a növénynek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját. A világon minden élet tőle függ. A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek felépítését és működését is segítik. A vérfesték (hemoglobin) és a klorofill nagyon hasonlítanak egymásra. Az emberi vér pigment képződése ugyanolyan módon zajlik, mint a levélzöld képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti az oxigént szállító hemoglobin képződését.

Mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtnak, csenevésznek érzik magukat. Akik nem akarják elfogadni, hogy életmódjuk, táplálkozási szokásaik révén kellemetlen testszaggal, rossz közérzettel éljenek.

Vágás, égés, bőrpír, csípés esetén rácsepegtetni a bőrfelületre.

Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazhatjuk.

Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.

Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszűntetni a duzzadt fogínygyulladást.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza:

 • proteázok – elősegítik a fehérjék emésztését
 • citokróm-oxidáz – antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
 • amiláz – elősegíti a keményítő emésztését
 • lipáz – zsírbontó enzim
 • fikocianin – segíti a vérképzést
 • transzhidrogenáz – segít a szívizomzatnak
 • SDO (szuper-oxid-dizmutáz) – valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
 • melatonin – ez a hormon az összes életfolyamatról “gondoskodik”. Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok – főleg az immunrendszer erősítésének – következménye.

A kontrollált körülmények között végzett klinikai vizsgálatok (randomizált, kettős-vak) eredményeivel csak az utóbbi néhány évben ismerkedhettünk meg. Ezek közül az egyikben például arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a búzafű préslé önmagában vagy kiegészítőként egyaránt hatékony lehet a fekélyes bélgyulladás kezelésében. Egy másik tanulmányból pedig az derül ki, hogy az antioxidáns hatású anyagoknak köszönhetően a mozgáskorlátozottsággal és fájdalommal járó reumás arthritis kezelésében lehet szerepe.

Liofilizált búzafűlé rendelése ide kattintva: Búzafűlérendelés

A csíráztatott búza és a búzafű lé fogyasztása a következő betegségek esetén ajánlott:

 • bőr-, légúti betegségek
 • fáradtság, idegrendszeri problémák
 • bél-, májbetegségek esetén
 • hajhullás, impotencia, ízületi gyulladás, hólyag- és vesepanaszok fennállásakor
 • biztonságos és hatásos fogyókúrás szer is
 • előnyösen befolyásolja a vérsejtek, a csontok, a mirigyek, az izmok működését is
 • az immunrendszert is komolyan erősíti, és csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét

A Tönkölybúzafű

A tönkölybúzafű a nyomelemek és enzimek tucatjait, a vitaminok és az ásványi anyagok teljes skáláját tartalmazza, klorofill tartalma szinte egyedülálló.

A tönkölybúzafű egyszerre méregtelenít és növeli energiaszintünket. Kiváló vitaminforrás, vitalizáló, aktiválja szervezetünk energiaforrásait. A tönkölybúzafű kitakarítja szervezetünkből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket.

A tudomány állítása szerint is minél öregebb genetikai kódolású egy növény, annál hatékonyabb egészségtámogató hatása. A jó öreg, magyar tönkölygabonának kiváló adottságai vannak. De sokan ma is kitartanak a durumbúza dicsérete mellett.

forrás: nepgyogyaszat.com

Búzafűlé rendelése ide kattintva: Búzafűlérendelés


50 OK, AMIÉRT MINDEN NAP ÉRDEMES BŰZAFÜVET FOGYASZTANI.

Kissé hosszú, de érdemes végigolvasni, magunk is ezeket tapasztaltuk a visszajelzések alapján. Sőt ennél sokkal több jó dolgot is tapasztaltunk, tapasztaltak a fogyasztók. Tehát lássuk, mind mondanak az amerikaiak:

50 ok, amiért minden nap érdemes bűzafüvet fogyasztani:
1. A búzafűlé akár 70% klorofillt is tartalmazhat, ami fontos vérképző anyag. A klorofill molekulái nagyban hasonlítanak a hemin molekuláira, ami a fehérjével egyesülve a hemoglobint alkotó pigment. A kettő közötti fő különbség az, hogy míg a klorofillmolekula központi atomja a magnézium, addig a heminmolekula vasat tartalmaz. A két anyag molekuláris szerkezete minden más vonatkozásban szinte azonos.

2. A búzafűlé hatékony gyógyító, mivel tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, és sok más vitamin mellett az A-, B-komplex, C-, E-, I- és K-vitamint.
3. A búzafű rendkívül gazdag fehérjében, és 17 aminosavat tartalmaz, ami a fehérje felépítésében játszik fontos szerepet.
4. A búzafűlé az élő klorofill egyik legjobb, jelenleg elérhető forrása. Ahhoz azonban, hogy minden jótékony hatását élvezhessük, a klorofillnak élő növényből, frissen, mélyfagyasztva, vagy liofilizálásból kell származnia.
5. A klorofill enzimeket és szuperoxid-dizmutázokat (SOD) tartalmaz, amelyek az érett vörösvérsejtekben található réztartalmú fehérjék. Ez az enzim a testben lévő szuperoxid gyököket egy könnyebben kezelhető formába bontja, ezáltal segítve az öregedési folyamat lelassítását.
6. A klorofill a napfény hatására termelődik, ezért több „fényenergiát” tartalmaz, mint bármely más tápanyag. A búzafűlé nyers klorofillt tartalmaz (szemben a tisztítottal), és szájon át szedhető, továbbá beöntés formájában alkalmazva sincsenek mellékhatásai. Ezenfelül a kutatások ereménye alapján a búzafűlé korlátlan mértékben adagolva sem mérgező az állati vagy emberi szervezetre nézve.
7. A tudomány bebizonyította, hogy a klorofill leállítja az ellenséges baktériumok növekedését és fejlődését.
8. A klorofill antibakteriális hatású, és a testen belül és kívül is alkalmazható természetes gyógyítóként. Az Egyesült Államok hadserege halálos dózisú sugárzásnak tett ki tengerimalacokat. A klorofillban gazdag zöldségeket, például káposztát és brokkolit fogyasztó tengerimalacok halálozási aránya fele akkora volt, mint azoké, akik nem klorofill alapú étrenden élte.
9. A klorofill sok növényből kivonható, viszont a búzafű kiemelkedik ezek közül, mivel kiderült, hogy az ember számára szükséges több mint 100 együtthatót tartalmaz. Ha szerves talajban termesztik, a talajban ismert 115 ásványi anyagból 92-t magába szív.
10. A folyékony klorofill be tud jutni a szövetbe, ahol ténylegesen képes lesz tisztítani és megújítani ezeket.
11. A klorofill (búzafű) kenőcsök nyugtató hatása rendkívül hatékony a bőr külső és alsó rétegeit érintő különböző bőrbetegségek kezelésében, beleértve: a végbél viszketését és égését; a mérges szömörcét; váladékozó és száraz ekcéma, továbbá eredményesnek bizonyult még a rovarcsípések vagy fertőzések esetén is.
12. R. Redpath és J. C. Davis orvosok rájöttek, hogy a orrüregekbe helyezett klorofillnak szárító hatása van, azonnal feloldja az orrdugulást és megkönnyíti a légzést. Az orrdugulással járó náthás megbetegedések 24 órán belül megszűntek.
13. A folyékony klorofill kitisztítja a gyógyszer-lerakódásokat a szervezetből.
14. A klorofill semlegesíti a szervezetben levő mérgeket.
15. A klorofill segít a máj tisztításában. Az olyan gyógynövények és élelmiszerek gyakori bevitelével javíthatja mája egészségét, mint például a búzafű, amely arról közismert, hogy regenerálja a májszövetet, segíti az alkohol méregtelenítési folyamatát, és védelmet nyújt a kedvenc bódító nedűink által okozott károktól.
16. A klorofill segít a vércukor okozta panaszokon.
17. Az American Journal of Surgery (1940) nevű orvosi szaklapban dr. Benjamin Gruskin antiszeptikus jótékony hatásaiért ajánlja a klorofillt. A cikk a klorofill alábbi klinikai alkalmazásait javasolja: az erős szagok megszüntetése, a Streptococcus okozta fertőzések semlegesítése, sebek gyógyítása, a bőrszövet cseréjének felgyorsítása, a krónikus arcüreggyulladás gyógyítása, a krónikus belsőfül-gyulladás és -fertőzés leküzdése, a visszér enyhítése és a lábszárfekélyek gyógyítása, az ótvar és más rühes kiütések kezelése, végbélfekély gyógyítása, a méhnyak gyulladásának sikeres kezelése, a parazita vaginális fertőzéseitől való megszabadulás, tífusz láz csökkentése és a előrehaladott fogínygyulladás sok esetben történő gyógyítása.
18. Dr. Bischer kutató a klorofillt „koncentrált naperőnek” nevezte. Állítása szerint „a klorofill növeli a szív működését, továbbá jótékony hatást gyakorol az érrendszerre, a belekre, a méhre és a tüdőre.”
19. A búzafűlé feloldhatja a tüdőben a savas gázok belégzésétől származó hegeket. A szénmonoxid hatása lecsökken, mivel a klorofill növeli a hemoglobin termelését.
20. Mint minden klorofillt tartalmazó zöld növénynek, a búzafűnek is magas az oxigéntartalma. Ez azért jótékony hatású, mert az agy és az összes testszövet magas oxigéntartalmú környezetben működik a legoptimálisabban.
21. Ez egy teljes tápértékű élelmiszer, amely fenntartja a laboratóriumi állatok és az emberek növekedését és fejlődését. A búzafű egy úgynevezett a fűlé-alkotóelemet tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy gyakorlatilag meghatározatlan ideig életben tartja a növényevő állatokat.
22. A búzafűlé hatékonyabb méregtelenítőszer, mint a sárgarépalé és más gyümölcsök és zöldségek.
23. A búzafű energiát tárol, amely egyszerűbb cukrokká alakítva gyors energiaforrássá válik. Különösen jó a sportolóknak, hiszen a búzafűlé 20 percen belül vagy annál rövidebb idő alatt feldolgozásra kerül, a tápanyagok kinyeréséhez pedig a szervezet minimális energiáját használja fel.
24. Mivel 30 ml búzafűlé kb. fél kiló termékkel egyenlő a tápérték szempontjából, természetesen állítja le az agyban az éhségérzetet.
25. A búzafű a vitaminok és ásványi anyagok teljes spektrumát tartalmazza, beleértve a tizenhárom alapvető elemet, valamint több tucat nyomelemet és enzimet.
26. A búzafűlé hatékony gyógyító, mivel tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, valamint az A-, B-komplex, C-, E-, I- és K-vitamint. Továbbá rendkívül gazdag fehérjében, és 17 aminosavat tartalmaz, ami a fehérje felépítésében játszik fontos szerepet.
27. A középnyugati gazdálkodók búzafüvet adtak terméketlen teheneiknek és bikáiknak, hogy így állítsák helyre a termékenységüket. (A klorofill magas magnéziumtartalma olyan enzimeket épít, amelyek helyreállítják a nemi hormonokat.)
28. A búzafűlé gyógyítja a pattanásokat, továbbá segít eltüntetni a hegeket a fogyasztását követő akár 7-8 hónap után. Az ehhez társuló étrendnek azonban szintén ezt a célt kell szolgálnia.
29. A búzafűlé a szervezetben mosószerként működik, és dezodorként is használható.
30. Egy kis mennyiségű búzafűlé az ember táplálkozásába iktatva segít megelőzni a fogszuvasodást.
31. Ha a búzafűlevet 5 percig a szánkban tartjuk, segít enyhíteni a fogfájást. Ugyanakkor eltávolítja a mérget a fogínyből.
32. Gargalizáljon búzafűlével torokfájás esetén.
33. Igyon búzafűlét a bőrproblémák, például ekcéma vagy pikkelysömör esetén.
34. A búzafűlé meggátolja az őszülést.
35. Fogínygyulladás esetén a beáztatott búzafüvet helyezze a begyulladt területre a szájon belül, vagy rágjon búzafüvet, majd köpje ki a rostot.
36. A búzafűlé segíti az emésztést.
37. A búzafűlé kiváló bőrtisztító, a tápanyagok pedig a bőrön keresztül szívódnak fel. Kenje be a testét zöld lével, és áztassa a testét egy kád forró vízben 15-20 percen keresztül, majd öblítse le hideg vízzel.
38. A búzafű beöntés formájában kiváló a vastagbél falainak gyógyítására és méregtelenítésére. A beöntés a belső szerveket is gyógyítják és tisztítják. Egy adott beöntés kiürülését kb. 120 ml búzafűlével pótolja, amelynek újabb 20 percet kell a szervezetben töltenie.
39. A búzafűlé gyógyítja az ízületi gyulladást. Áztasson egy pamut zoknit 180 ml lébe, majd helyezze az érintett területre, és fedje le műanyagzacskóval.
40. Kisebb szemirritáció esetén használjon egy csészében fele-fele arányban búzafűlével elkevert tiszta vizet 15-30 másodpercen keresztül.
41. Masszírozzon 180 ml búzafűlét a fejbőrbe, majd húzzon rá egy zuhanyzósapkát 15 percre, hogy eltávolítsa a korpát.
42. A búzafűlével való zuhanyzás számos női problémára megoldást jelenthet.
43. A búzafűlé megoldást jelenthet a székrekedésre, mivel könnyíti a bélmozgást magas magnéziumtartalmának köszönhetően.
44. A búzafűlé csökkenti a magas vérnyomást és javítja a hajszálereket.
45. A búzafűlé eltávolíthatja a nehézfémeket a szervezetből.
46. A búzafűlé mindenféle vérbetegség kezelésére alkalmas.
47.  A búzafű másik előnye, hogy akár a saját otthonában is termesztheti, és már egy-két héten belül alkalmas a fogyasztásra.
48. A búzafű gluténmentes, mivel a kalász kialakulása előtt levágják.
49. Dr. Earp Thomas szerint: „A búza a gabonafélék királya”. Megállapította, hogy 30 ml búzafű egy gallon (4,5 liter) fluort tartalmazó vízzel elvegyülve a fluort ártalmatlan kalcium-foszfát-fluor vegyületté alakítja. Ha vízben feloldva mosakodásra használjuk, puhítja az arc- és kézbőrt. Fürdés esetén leginkább nyugtató hatású. Megállítja a vérzést, enyhíti a viszketést, és segít a sebek és pattanások gyógyulásában. Dr. Thomas felfedezte továbbá, hogy a permetezők által szennyezett gyümölcsök és zöldségek alaposan megtisztultak, és a táplálékok negatív minősítése megváltozott a mosóvízbe öntött búzafűlé hatására.
50. És végül, a búzafűlé fogyasztásával erősebbnek érezheti magát, javulhat az állóképessége, megújíthatja jelenlegi egészségi és lelki állapotát, továbbá a jólét általános érzését is megtapasztalhatja.

forrás:  (thechalkboardmag.com)

Liofilizált búzafűlé rendelése ide kattintva: Búzafűlérendelés